jak chcesz i mozęsz w sobotę będę leciałprzez Poznań i mogę odebrac osobiście jak masz, kwestia tylko ceny ..
Drobna stłuczka- gdzie robić
Zwiń
X
-
Drobna stłuczka- gdzie robić
Dzisiaj oto stoję sobie na skrzyżowaniu a tu nagle z tyłu we mnie PŁUG do odśnieżania ulic MPO.
Wychodze a kierowca zalany w 3d. Alkomat wykazał 2,5 promila (dodam że koleś mnie jeszcze nawyzywał jak nie dałem mu odjechać po stuknięciu gdyż twierdził że on nic nie poczuł).
Gdzie i jak najlepiej robić uszkodzone elementy takie jak malowanie klapy tylnej, błotnik i wymiana zespołu świateł tylnych (lewa strona).
Chciałbym to robić w ASO tylko doradźcie w którym, może gdzies potrafią to zrobić dobrze ale oszczędniej żeby jeszcze na tym jakoś wyjść (ubezpieczyciel kierowcy WARTA).
A może nie robić w ASO tylko gdzieś robią b. dobrze i taniej jakiś inny zakład ??
Aha jak to jest najpierw mam jechać do rzeczoznawcy czy do warsztatu naprawczego (zeby wycenili koszt naprawy i później do ubezpieczyciela) ?? :evil:
Pozdrawiam1.9TDI "AHF"
Master's Tuning
-
-
najlepiej pojechać do warsztatu od razu i tam poczekać na rzeczoznawce, ktory sam przyjedzie i przy nim mechanik rozbierze elementy i se ustalą wspolnie co jest do zrobienia. Jechanie od razu do Warty przed wyborem warsztatu jest bezsensowne bo pacjent wyjdzie i popatrzy i oceni zniszczenia z zewnatrz, a niespodzianki mogą być w środku, a potem i tak bedzie musiał bujać sie do warsztatu raz jeszcze, co znacznie wydłuży czas
Polecam w Auto-Blak blacharke i lakierkePowered by Aligator
Komentarz
-
-
tu masz troche,mialem podobną sytuacje http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=2706 Koledzy z forum mi polecali,jestem, zadowolony pozatym ze troche maske spierdzielili, ale sie przyznali i poprawiaja wlasnie. Jakbys juz sie zdecydował na Ab to kieruj sie do pana Wojtka i oczywiscie haslo OCP,lepiej sie rozmawia :-)
Chyba ze ktos ma namiary na jakis lepszy zaklad.
Dzisiaj oto stoję sobie na skrzyżowaniu a tu nagle z tyłu we mnie PŁUG do odśnieżania ulic MPO
Wychodze a kierowca zalany w 3d. Alkomat wykazał 2,5 promila
Chciałbym to robić w ASO tylko doradźcie w którym
Aha jak to jest najpierw mam jechać do rzeczoznawcy czy do warsztatu naprawczego (zeby wycenili koszt naprawy i później do ubezpieczyciela) ??-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Zawsze jest tak, ze najpierw robi sie wstepny kosztorys naprawy i to moze byc zrobione w Warcie. Potem trzeba sie dowiedziec z kim oni maja podpisana umowe itd. Zaraz sie dowiesz, ze taki zderzak to musisz kupic uzywke, bo twoj sie juz zamortyzowal, jakby to byla Twoja wina, ze ktos Ci sie w dupe wladowal. Po tym jak juz auto bedzie w ASO oni je rozbieraja i koles z ubezpieczenia laskawie znow przychodzi robiac przy tym setki problemow, jaki on to wazny jest i ASO mowi co jeszcze trzeba lub nie wymienic, wyprostowac pomalowac itd.
Generalnie kupa nerwow i DUZO czasu - zycze wytrwalosci :!:
Komentarz
-
-
Cytat:
Aha jak to jest najpierw mam jechać do rzeczoznawcy czy do warsztatu naprawczego (zeby wycenili koszt naprawy i później do ubezpieczyciela) ??
Ja najpierw bylem u ubezpieczyciela,zglosiłem,potem fotki a reszta juz sie zajeli w AB-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
tak jak pisze Maicroft - kolesie robią takie problemy przy oględzinach, że rece opadają - pacjent pokrywe silnika mi zamortyzował do 100zł. Wyszło na to że dałem mu w łape drugie 100 i od razu wpisał mi nową do karty plus inne rzeczy. Aż przykro pisać, ze tak sie w naszym kraju załatwia sprawe z tymi ubezpieczycielamiPowered by Aligator
Komentarz
-
-
danielpoz
-
Maicroft, ano chodzi o to, że jeśli masz wykupioną amortyzację (niektórzy ubezpieczyciele każą sobie dodatkowo za to płacić, niektórzy mają to w standardzie), to nie ma, że jakaś maska czy inna część się w jakimś stopniu zamortyzowała i Pan Rzeczoznawca wycenia ją na np. 100 zł. Zawsze jest wteda cena nowej części.Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RomanSMaicroft, ano chodzi o to, że jeśli masz wykupioną amortyzację (niektórzy ubezpieczyciele każą sobie dodatkowo za to płacić, niektórzy mają to w standardzie), to nie ma, że jakaś maska czy inna część się w jakimś stopniu zamortyzowała i Pan Rzeczoznawca wycenia ją na np. 100 zł. Zawsze jest wteda cena nowej części.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KLOCekZamieszczone przez huweA w OC nie występuje coś takiego jak amortyzacja.(autopsja)
Bo place to jebane OC AC i inne gowna. Koles wymusza pierwszenstwo i mam do wymiany cos tam. I co, ubezpieczyciel wycenia, ze tego nie bedzie wymianial, to sie pokituje i bedzie gut. Nie wazne ze kit przy delikatnej obcierce ODPADNIE i bedzie ze samochod juz byl bity i wtedy na 100% nie dostane pelnej wartosci elementu.
Do tego wszystkim sie wydaje, ze to tak latwo wycyckac ZU. Jak auto masz w firmie oddajesz wystawiaja Ci fakture, ktora wliczasz sobie w koszty i ZU wyplaca Ci kwote netto z tej faktury, oczywiscie VAT ktory wykladasz sam po czesci US zwroci Ci kiedys tam.
I nie da sie tu zrobic tak, ze nie chcesz faktury i naprawiasz gdzies tam i tak powinno byc w kazdym przypadku. Jest wycena naprawiasz auto, a potem z rachunkami biegniesz do ZU i sie rozliczasz, a nie ze masa ludzi nazwijmy rzecz po imieniu kradnie, a dla tych ktorym sie nalezala pelna kwota nie dostana, bo juz nie starczylo - co to ma byc sie pytam :?:
Komentarz
-
-
Bo place to jebane OC AC i inne gowna
wtedy sie bierze bezgotowkawa forme naprawy
i fakturami zajmuje sie zaklad ktory naprawia auto ciebie zadne faktury wtedy nie interesuja
ja teraz tak bede robil, i poporosilem o bezgotowkawa forme i pytalem sie czy bedzie trzeba cos doplacic, ale odpowiedz byja jednoznaczna
ze oni mi naprawiaja samochod ja go odbieram i oni pozniej biora kase od ubezpieczyciela
a auto mam a firme
fakt ze jak sie wycenia auto to ubezpieczyciel zawsze zaniza mi podal ok 1400zl
jak to uslyszalem to odrazu podziekowalem bo nowe drzwi to kwota ok 1500zl
a malowanie itp kolejne tyle
Komentarz
-
-
Samopomoc to jest teraz pod nazwa HDI - jak oddzial u nas wyplaci ci zlotowke w terminie to stawiam browara :!: Wyplacili na raty, po terminie i w koncu i tak nie 100% naleznej kwoty, a ze bilans wyszedl na zero to tylko dlatego, ze domagalismy sie wyrownania za utrate wartosci samochodu w wymieniona jakas czescia blacharska
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez chester121Bo place to jebane OC AC i inne gowna
wtedy sie bierze bezgotowkawa forme naprawy
Tak mnie zrolował dziunek z hestii : po wstępnej wycenie wychodziłe, że może być całkowita , więc przy oględzinach mówię kolesiowi: robimy na kosztorys, a jak wyjdzie dobrze, to się przepisze na bezgotówkowo. A on swoje: robimy bezgotówkowo,ASO poleci na niższej stawce RBH, da rabacik na części, itp, itd. A ja głupol do n-tej potęgi zgodziłem się. Po wycenie bezgotówkowej wyszło, że mam szkodę całkowitą ( połowa wartości naprawy to poduchy+pasy+ new decha+sterownik), i w zasadzie to mogę się odwołać. Przez okno qr++++a. Czyli zrobili sobie szacunkowy koszt naprawy wg. kosztorysu, potem wartość auta przed bum, po bum, i wyszła kwota X. A już szczytem szczytów było to, że auto odebrałem po naprawie na sylwestra, a łoś z hestii NIE WYDAŁ ZGODNY na naprawę bezgotówkową koło 7 stycznia.
Dla mnie po prostu hestia jest the best. infolinia miła aż do bółu, ale tak naprawdę nic nie warta. Jak w końcu nie wytrzymałem, to pojechałem do przedstawicielstwa, zjeba+++m kogoś tak równiutko z glebą, i .... poszło. Takl sobie myślę, że te oszołomy z TU mają chyba płaconą prowizję od tego, na ile uda im się orżnąć klienta- czysty motywacyjny system wynagrodzeń.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
Komentarz